Mi az OMNIBotics?

Az OMNIBotics egy robot asszisztált rendszer, mely a térdprotézis beültetés nagyon nagy pontosságú megtervezését és kivitelezését segíti.

A számítógép vezérelt technológia lehetővé teszi, hogy előzetes képalkotók (CT, MR) nélkül a beteg térdének formája, mérete digitálisan leképezhető legyen. Ez az ún. Bone Morphing™ technológia nagyon gyorsan egy 3D virtuális modellt alakít ki a beteg térdéről. Ennek segítségével még a műtét kezdeti szakaszában a számítógép a szalagfeszességre vonatkozó mérései eredmények segítségével képes megtervezni a térdprotézis komponenseinek a beteg számára legideálisabb helyzetét.  

Ez egyik legfontosabb tényező ugyanis a térdprotézis beültetés kapcsán, hogy a szalagok és az egyéb lágyrészek feszessége azonos legyen a térd mindkét oldalán. A balansz hiánya fájdalomhoz és az implantátum élettartamának csökkenéséhez vezethet. Hagyományos módszerekkel a feszesebb szalag gyengítésével, részleges leválasztásával lehetséges közelíteni a két oldal közötti különbséget. Ez azonban pontatlan és duzzanathoz, ill. fájdalmakhoz vezethet. Az OMNIBotics eljárás során a világon egyedülálló eszközzel, az ún. BalanceBot szalagfeszesség mérő robot segítségével mérhető a térd körüli lágyrészek, szalagok feszessége a térd mozgásai során. A mért adatokból a számítógép segít meghatározni a protézis komponenseinek olyan helyzetét, melyben a szalagok balanszba kerülnek anélkül, hogy a fent említett járulékos lágyrészbeavatkozásokra szükség lenne. Ez az ún. „Predictive Balance" vagy eljárás, Az utolsó lépés az így, virtuálisan meghatározott implantátum pozíció milliméter pontos megvalósítása, melynek kivitelezését az OMNIBot robot segíti. A műtét befejezése elött lehetőség van még az elért helyzet ellenőrzésére ismételt szalagfeszesség méréssel. 

Fontos hangsúlyozni, hogy a robot nem önállóan működik, hanem a sebész minden lépését irányítja és ellenőrzi! 

Az OMNIBotics térdprotézis beültető rendszere arra lett kifejlesztve, hogy minél hamarabb a segítse Önt visszatérni a még aktívabban a mindennapi életbe. Az eljárással operált betegek a minimálisan invazív és személye szabott megoldások eredményeként tökéletes térdfunkciókra, a fájdalmak megszűnésére és gyorsabb felépülésre számíthatnak.    

Statisztikai adatok igazolják, hogy az OMNIBotics rendszerrel operált betegek általános elégedettségi mutatója 96%, szemben a hagyományos módszerekkel operált betegek 81%-os átlagával.  

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram