A NaviSwiss sebészi navigáció alkalmazásának előnyei csípőprotézis beültetésnél

naviswiss-eszkoz-1

csípőprotézis beültetés napjainkban igazi sikerműtétnek számít: az izomátvágás nélkül végzett beavatkozással gyorsan visszanyerhető a beteg korábbi mozgásképessége és életminősége. Mivel nyújthat többet a NaviSwiss navigációval végzett csípőműtét? Az alábbiakban összefoglaltuk az innovatív technológia előnyeit rövid-, illetve hosszú távon is.

Mikor jöhet szóba a NaviSwiss navigáció alkalmazása?

NaviSwiss miniatürizált sebészi navigáció technológiáját a csípőprotézis beültetés sikerességének maximalizálása érdekében fejlesztették ki. Lényegében a protézis pozicionálását és a csípőízület eredeti biomechanikájának visszaállítását teszi lehetővé, méghozzá kiemelkedő pontossággal. A NaviSwiss technológia alkalmazása tehát csípőízületi protézis beültetés esetén ajánlott mindazok számára, akik a legjobb műtéti eredményre vágynak.

Ki alkalmas a NaviSwiss technológiával történő műtétre?

Az új navigációs technológia minden csípőprotézis műtétre szoruló páciens esetében alkalmazható. A beavatkozást elülső (direkt anterior) feltárással, izomátvágás nélküli módszerrel végzem, az erre való alkalmasságról egy személyes vizsgálat alkalmával tudok szakvéleményt adni.

A NaviSwiss technológia rövidtávú előnyei

  1. Nem szükséges hozzá előzetes CT vizsgálat, ill. a műtét folyamán röntgen képerősítő alkalmazása - az ún. NaviTag Marker segítségével a műtét során valós időben és digitálisan leképezhető a csípőízület anatómiája.
  2. Lehetővé teszi a végtaghossz nagyon pontos rekonstrukcióját - alkalmazásával a műtét utáni végtaghossz-különbség és a későbbi sántítás teljes mértékben elkerülhető.
  3. Biztosítja a csípő biomechanikai paramétereinek a helyreállítását - a számítógép által vezérelt technológia lehetővé teszi a forgási középpont, az offset, a vápa dőlésszög, az anteverzió precíz beállítását a műtét közben.
  4. Gyors és felhasználóbarát eljárás - alkalmazása mindössze néhány perccel növeli a műtét idejét, miniatűr kivitelezése pedig elősegíti a műtéti folyamatok zökkenőmentes kivitelezését.
  5. Mozgásanalízis alapú OPS 4D műtéti tervezéssel és az izomátvágás nélküli műtéti eljárással kombinálva gyors felépülés és tökéletes érzetű csípő érhető el!

A NaviSwiss technológia hosszútávú előnyei

  1. A kiemelkedően pontos biomechanikai helyreállítások által elkerülhetőek a hibás beültetésből fakadó szövődmények - például peremszéli terhelés, implantátum komponensek ütközése (impingement).
  2. A precíz és személyre szabott protézis pozícionálás következtében megnő a beültetett protézis implantátum várható élettartama - akár 25-30 évig nem szükséges revízióra számítani.
  3. Az innovatív NaviSwiss sebészi navigáció alkalmazásával csökken a műtét utáni protézis ficam kialakulásának esélye - a precíz pozícionálás és a biomechanikai paraméterek pontos helyreállítása miatt a ficam kockázata minimálisra csökken.
  4. A legkorszerűbb technológiák kombinációjával tökéletes csípő funkció és természetes érzet érhető el, hosszú távon is!

A siker kulcsa

Kutatások támasztják alá, hogy a csípőprotézis beültetés rövid- és hosszútávú sikerének a kulcsa a csípő eredeti anatómiai viszonyainak precíz helyreállítása. Ezt segíti elő a miniatürizált NaviSwiss navigációs technológia, melyet 2015-ben alkalmaztak először a világon. Azóta világszerte egyre több országban elérhető Amerikában, Európában és Japánban is. Magyarországon - jelenleg egyedüliként - 2021. óta alkalmazom nagy sikerrel ezt a forradalmi technológiát.

Csípőfájdalom, csípőkopás esetén, vagy csípőprotézissel kapcsolatos konzultáció céljából forduljon hozzám bizalommal! Nagy tapasztalattal segítek az Ön számára legideálisabb és legkorszerűbb megoldás megtalálásában! Kérjen időpontot rendelésemre az alábbi elérhetőségek egyikén:

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram