A robot-asszisztált térdprotézis műtét előnyei

robot-asszisztált térdprotézis műtét

Biztonság és precizitás OMNIBotics eljárással

A térd az emberi test legbonyolultabb és legösszetettebb ízülete, amelynek ráadásul kiemelt szerepe van a mindennapi tevékenységek, mozgások során. Az ízületi porcfelszín kopása vagy károsodása komoly fájdalmat és mozgásbeszűkülést okoz a betegeknek, melyre sok esetben a térdprotézis beültetés nyújt megoldást. A legjobb műtéti eredmény érdekében alkalmazom az OMNIBotics robot-asszisztált eljárást, amelynek számos előnyét pácienseim is tapasztalják.

Technológiai fejlődés a térdízületi protetikában

A térdprotézis műtét az elmúlt évtizedekben óriási technikai és technológiai fejlődésen ment keresztül, melyek legfőbb célja a beültetéssel járó fájdalom csökkentése, a rehabilitáció felgyorsítása, a protézis élettartamának növelése, és a páciens elégedettségének fokozása volt. Saját tapasztalatom, hogy az új technológiák valóban elérik ezeket a célokat, így alkalmazásuk nagyban elősegíti a műtét sikerét és magasabb elégedettséget eredményez.

Robot-asszisztált műtéti eljárás

Az egyik legújabb, forradalmi fejlesztés a térdprotézis beültetés területén a robot technológia alkalmazása, ami maximális pontosságot és precizitást tesz lehetővé. Az általam - Magyarországon egyedüliként - alkalmazott OMNIBotics robot-asszisztált műtét az orvosi célú robot technológiában is egyedülálló eljárás. A fejlesztés ráadásul nem csak elméletben működik jól - az elmúlt egy év alatt közel 100 sikeres térdprotézis műtétet végeztem az OMNIBotics eljárással, a betegeim legnagyobb elégedettségével.

Az OMNIBotics technológia alkalmazása

Fontos kiemelni, hogy a robottechnológia alkalmazása nem helyettesíti az ortopéd sebész orvos felkészültségét és tapasztalatát, hanem a tervezés és kivitelezés pontosságát emeli új szintre. Továbbra is az orvos végzi a műtétet, a technológia pedig a segítségére van ebben.

Az OMNIBotics speciális rendszere három részből áll:

 1. az OMNI navigációs munkaállomásból,
 2. az OMNIBalance digitális szalagfeszesség mérő eszközből,
 3. és az OMNIBot robotból.

A navigációs munkállomás számítógépe vezérli, irányítja az eljárás folyamatát. Elemzi a térdízület mozgásait és az OMNIBalance adatait, megtervezi a protézis anatómiailag legmegfelelőbb helyét és helyzetét, valamint koordinálja az OMNIBot működését.

Az OMNIBalance a térdszalagok feszességét mérő digitális eszköz, ami a szalag-balansz precíz beállítását teszi lehetővé.

Az OMNIBot robot pedig a protézis pontosan megtervezett helyzetben történő beültetését biztosítja. Az eljárás további részleteiről a Robot-asszisztált (OMNIBotics) térdprotézis beültetést leíró oldalamon olvashat bővebben.

Az OMNIBotics robot-asszisztált eljárással végzett térdprotézis műtét előnyei:

 1. Az OMNIBotics speciális rendszere valós időben, saját maga méri fel a térd anatómiáját, így nem szükséges CT vagy MR felvétel készítése a műtéti tervezéshez.
 2. Objektív mérőeszköz áll rendelkezésre a térdszalagok feszességének optimalizálása céljából. Ennek használatával optimális szalag-balansz állítható be, így elkerülhetőek az egyenetlen szalagfeszesség okozta műtét utáni panaszok és kellemetlenségek.
 3. Teljes mértékben személyre szabott és maximális pontosságú terv készül a protézis beültetési helyzetéről, a térdszalag-feszesség figyelembevételével.
 4. A robot segítségével rendkívül precíz kivitelezés biztosított. A hibalehetőség gyakorlatilag technikailag is kizárt.
 5. A megfelelő mozgástengely helyreállításával az eredeti térdízület természetességéhez nagyon közel álló érzet érhető el.
 6. A műtét biztonságosabb, a beavatkozás alatt kisebb a vérvesztés, így csökkennek a kockázatok, valamint a műtét utáni heamatoma (vérömleny) kialakulásának valószínűsége.
 7. A műtét utáni időszakban kevesebb fájdalom tapasztalható, emellett gyorsabb felépülés és rövidebb kórházi tartózkodás várható.
 8. Statisztikák alapján az OMNIBotics robot-asszisztált eljárással operált betegek rendkívül magas arányban, 96%-ban elégedettek a térdprotézis műtét eredményével.
 9. A precíz és anatómiailag személyre szabott beültetés következtében a protézis várható élettartama hosszabb, valamint csökken a revízió szükségességének valószínűsége.

Összességében elmondható, hogy térdprotézis műtét esetén jelenleg az OMNIBotics robot-asszisztált eljárás biztosítja a betegek számára a legnagyobb elégedettséget és a legkevesebb rehabilitációs fájdalmat. Egy elhivatott és gyógyítás-orientált ortopéd sebész számára pedig ez a legfőbb előny.

Ön is térdfájdalomtól szenved? Esetleg térdprotézissel kapcsolatban szeretne konzultálni? Forduljon hozzám bizalommal és foglaljon időpontot rendelésemre az alábbi elérhetőségek egyikén!

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram