A csípőprotézis meglepő előnye: jobb szexuális élet

Fájdalommentes csípővel újra megélheti az intimitás örömeit

Ha eddig halogatta a csípőprotézis műtétet, most megismerheti az egyik előnyét, ami vonzóvá teheti a beavatkozást: jelentősen javíthat az intim együttlétek minőségén. Hogyan lehetséges ez? Olvasson tovább, azonnal kiderül!>>>

Csípőprotézis beültetés előtt és után

A csípőprotézis beültetés megváltoztathatja az Ön életét, különösen akkor, ha személyre szabott, mozgásanalízis alapján végzett 4D műtéti tervezéssel és izomátvágás nélkül zajlik.

A beavatkozások előtti mindennapos fájdalom negatívan hat a nemi életre is, mégis sokan halogatják a műtétet. Minden eset más, de a páciensek a műtétet követően általában 6-8 héten belül visszatérhetnek a szokásos napi tevékenységekhez, beleértve az intim együttléteket is.

A mozgás szabadsága

A műtétet követően lassan, fokozatosan lehet terhelni a csípőprotézist, hogy elkerülhető legyen annak elmozdulása.

Az orvosi előírásnak megfelelően néhány hét elteltével el lehet kezdeni biciklizni, úszni, kocogni, illetve szexuális életet élni. Az izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetések egyik utolérhetetlen előnye ugyanis a gyorsabb és teljesebb felépülés, ami lehetővé teszi, hogy műtétet követő 6-8 héten belül akár Ön is visszatérhessen a korábbi életéhez.

Ahhoz, hogy a gyógyulás üteme folyamatos legyen, és a csípőprotézis ne mozduljon el, a következőket érdemes betartani:

  • ne emelje a térdét a csípő vonala fölé
  • ne fordítsa a térdét befelé

A térd kifelé fordítása megengedett egészen addig, amíg kényelmes. 

Szex a műtét után

A sikeres csípőprotézis műtét után nincs akadálya az intimitás teljesebb megélésének, de néhány intelmet érdemes betartani:

  • Az együttlétek előtt nyújtson, és ha szükséges, vegyen be enyhe fájdalomcsillapítót az esemény előtt 20-30 perccel. Ez segíthet ellazítani az izmokat a szexuális együttlét előtt. Arra azonban figyeljen, hogy a fájdalomcsillapítás ne legyen túl erős, mert az elfedheti a csípőfájdalmat akkor is, ha valamilyen probléma adódik az aktus közben. 
  • Támassza alá csípőízületét. Használjon párnákat vagy tekercselt törölközőket a csípő és a térd alátámasztásához. Ez segítheti a csípő biztonságos mozgástartományban való stabilizálását. Ha az oldalán fekszik, támassza meg az érintett csípőt a feneke felől.
  • Legyen óvatos. Mozogjon lassan és óvatosan, inkább kevesebbet, mint többet. Kérje meg partnerét, hogy ne nehezedjen teljes testsúlyával az Ön csípőjére. 

Valószínűleg jó pár pozíciót ki kell próbálniuk, mire kiderül, melyik a legkényelmesebb, de egy biztos, amint megtalálják a megfelelőt, Önnek és partnerének élvezetesebb együttlétekben lesz része, mint évek óta bármikor. 

A csípőprotézis beültetés tehát jelentősen javíthat a csípőízület állapotán és az Ön életminőségen. 

Kérjen időpontot Dr. Domán István PhD csípő- és térdprotézis specialista személyes vagy online konzultációjára!

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram