10 érv a robot-asszisztált térdprotézis műtét mellett

robotasszisztált térdprotézis beültetés

Az emberi test egyik legnagyobb és legösszetettebb ízülete a térd, melynek ráadásul kiemelt szerepe van a mozgásban. A járás, futás, lépcsőzés, guggolás mindaddig teljesen természetes mozgások, amíg nem jelentkezik a térdfájás. Az idő előrehaladtával fokozódó térdfájdalom, ami már a mindennapi tevékenységekre és az életmódra is kihat, a legtöbb esetben térdízületi porckopás következménye.

A porckopás általában lassan alakul ki és évek alatt teszi tönkre a térdízületet. A kopási folyamat lassítására és a tünetek kezelésére egy ideig konzervatív kezelésekkel van lehetőség, azonban előrehaladott esetekben a fájdalommentes mozgás visszanyerésére hosszú távon csak a térdprotézis beültetés nyújt megoldást. A térdprotézis műtét az egyik leggyakrabban végzett ortopéd sebészeti beavatkozás világszerte. Napjainkban rendkívül sikeres műtét típusnak számít, ezért jogosan merül fel a kérdés sokakban: Miért érdemesebb az innovatív robot-asszisztált térdprotézis beültetést választani a hagyományos műtéti eljárással szemben?

Íme 10 érv a robot-asszisztált térdprotézis műtéti eljárás mellett:

1.   Statisztikák alapján a hagyományos eljárással végzett térdprotézis beültetés az esetek körülbelül 80%-ában véglegesen megszünteti a térdfájdalmat és helyreállítja a térd mozgásfunkcióit. A betegek 20%-a nem elégedett, náluk maradványpanaszok tapasztalhatók a későbbiekben is. Az OMNIBotics® robot-asszisztált eljárással végzett térdprotézis beültetéssel a betegelégedettségi arány 96-97%-os, tehát a későbbi térdpanaszok valószínűsége jelentősen lecsökken.

2.   A protézisműtét előtt általában többféle képalkotó diagnosztikai vizsgálatra is szükség van - kiemeleten akkor, ha a személyre szabott beültetés érdekében műtéti tervezés is történik. A robot-asszisztált eljárás azonban előzetes CT és MR felvételek nélkül, a térdízület valós időben történő digitális leképzése alapján készíti el a protézis beültetés személyre szabott tervét.

3.  A térdprotézis stabilitása és a térd fájdalmatlan használata a műtét után nagy részben a térdszalagokon múlik - pontosabban a térdszalagok megfelelő feszességén, azaz a szalag-balanszon. Az OMNIBotics® robot-asszisztált technológiája a világon egyedüliként képes objektíven mérni és beállítani a térdszalagok feszességét a műtét közben. Így a térdprotézis garantáltan a szalag-balansz biztosításával kerül beültetésre.

4.  Az innovatív OMNIBotics® eszközrendszere a műtét során biztosítja a térd teljes mozgástengelyének helyreállítását is. Ezzel az eredeti térdízülethez nagyon hasonló természetes érzetet biztosít a műtét után.

5.  A térdfájdalom gyógyítása az ízület összetettségéből fakadóan különös pontosságot és figyelmességet igényel - kiemelten protézis beültetés esetén. Az OMNIBotics® eszközrendszere világszinten egyedülálló ezen a téren: a robot segítségével rendkívül precíz, félmilliméteres pontosságú kivitelezés valósul meg.

6.  A robottechnológia segítségével a térdprotézis beültetés még biztonságosabb: az OMNIBot® robottal a csontrezekció és a protézis pozicionálás maximális pontosságú, ugyanakkor minimalizálja a vérvesztést és a lágyrész-sértést.

7.  A kiemelten precíz és anatómiailag személyre szabott beültetés következtében a protézis várható élettartama hosszabb. A revízió (protézis csere) szükségességének kockázata jelentősen csökken a hagyományos eljárással végzett térdprotézis műtétekhez képest.

8.  A lágyrészeket kímélő robot-asszisztált eljárás által a műtét utáni gyógyulás kevésbé fájdalmas és gyorsabb, mint korábban bármely más műtéti eljárással. 

9.  Az OMNIBotics® robot-asszisztált térdprotézis beültetés után a gyógyulási idő végére a műtét eredménye egy maximálisan stabil, jól terhelhető és tökéletesen funkcionáló térd.

10.  A robot-asszisztált eljárás alkalmazása mindössze néhány perccel növeli a műtét idejét, azonban új szintre emeli a precizitást és a személyre szabottságot a térdsebészetben.

OMNIBotics_robot-asszisztalt_terdprotezis

Fontos kiemelni, hogy a robot-asszisztált technológia nem helyettesíti az orvost sem tudás, sem tapasztalat terén. A robottechnológia valójában segíti az orvos munkáját, tehát a műtétet továbbra is a sebész végzi és irányítja. Az OMNIBotics® innovatív technológiája által a térdprotézis műtétet követően a betegek valóban úgy érzik, hogy visszakapták az egészséges térdüket.

További információkat az OMNIBotics robot-asszisztált térdprotézis beültetésről ezen az oldalon olvashat:
ROBOT-ASSZISZTÁLT (OMNIBOTICS) TÉRDPROTÉZIS BEÜLTETÉS

 

Térdfájdalom esetén vagy térdprotézis beültetéssel kapcsolatban forduljon hozzám bizalommal Ön is! Személyre szabottan a legjobb megoldással segítek!

Foglaljon időpontot rendelésemre az alábbi elérhetőségek egyikén!

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram