Artroszkópos térdműtét vagy térdprotézis műtét? Mikor melyik ajánlott? 2. rész

Artroszkopos terdmutet vagy terdprotezis mutet Mikor melyik ajanlott 2. resz - drdoman.hu

Térdprotézis műtét – minden, amit érdemes róla tudni

Térdprotézis beültetés esetén gyakorlatilag a térdízület részleges vagy teljes cseréjéről van szó. Leggyakrabban térdízületi porckopás esetén merül fel a szükségessége, amikor az ízületi porcfelszínek kopása olyan mértékű, hogy a beteg mindennapi életvitelére is jelentős negatív hatással van. Kisebb arányban indokolt baleseti eredetű térdízületi porckárosodás vagy autoimmun sokízületi gyulladás esetén.
A térdprotézis műtét, illetve a térdprotézis beültetés kategorikusan komolyabb, nagyobb és hosszabb műtét, mint a térd artroszkópia, így komolyabb felkészülést kíván mind az orvos, mind a beteg részéről. A térdprotézis műtét előtt érdemes alaposan tájékozódni, valamint fizikálisan és pszichésen is felkészülni a beavatkozásra. 
A térdprotézis beültetés napjainkban az egyik leggyakrabban végzett ortopéd sebészi eljárás, azonban a sikeres térdprotézis műtét érdekében ajánlott tapasztalt, gyakorlott és nagy szaktudással rendelkező specialistához fordulni. Fontos, hogy a választott sebész jól ismerje a választott műtét típus és technológia minden részletét és lépését, valamint magabiztosan, de figyelmesen végezze a beavatkozást.

Új technológiák a legjobb eredményért

A térdprotézis műtét az elmúlt évtizedben kiemelkedően sokat fejlődött orvostechnikai szempontból – ezzel egyenes arányban pedig jelentősen megnőtt a műtött betegek elégedettsége is. Az új technológiákkal a térdprotézis műtét során a protézis beültetése személyre szabottan is elvégezhető (ConforMIS egyedileg gyártott térdprotézis, Protézis beültetés egyedi PSI sablonokkal). A legnagyobb áttörést pedig az OMNIBotics robot-asszisztált térdprotézis beültető eljárása hozta, mellyel a műtött betegek átlagos elégedettségi aránya eléri a 96-97%-ot! A robot-asszisztált eljárás legfőbb előnye, hogy egyedülállóan pontosan teszi lehetővé a térdszalag-feszesség kiegyensúlyozott beállítását a műtét alatt. Az úgynevezett szalag-balansz helyreállításával pedig tökéletesebb térdfunkciók, kevesebb műtét utáni fájdalom és természetesebb érzet érhető el.

A forradalmian új és eredményes technológiák alkalmazása óriási előrelépést jelent a térdízületi protetikában – a térdkopástól szenvedő betegek számára pedig az elérhető legjobb esélyt biztosítja egy fájdalommentes, új életre.

Térdfájdalom esetén forduljon hozzám bizalommal! Legyen szó akár sérülésről, akár porckopásról, a személyre szabott legjobb megoldással segítek Önnek is! Foglaljon időpontot rendelésemre az alábbi elérhetőségek egyikén!

Időpontfoglalás

Az alábbi elérhetőségek egyikén foglalhat időpontot konzultációra

Budapest

Tritonlife Duna Magánkórház
+36 70 659 8888

Pécs

Onyx Orvoscsoport
+36 72 270 052

Pécs

Da Vinci Magánklinika
+36 72 512 050
Copyright © 2024 Dr. Domán István | Minden jog fenntartva.
envelopephone-handsetcrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram